Založ si blog

prečo, život za komunistov a teraz v demokracii? Sme . úplatní a nevedomí, čo to žijeme?

Nakoľko sa dennodenne stretávam s ľuďmi , čo pre svoje dobro a výhody sú ochotní klesnúť oveľa nižšie ako voľakedy sa vytýkalo , súdruhom.

Sme ľudia a preto ani by ma to až tak nemalo zarážať  ,no predsa ak to spravia zrelí a s dospelými deťmi ľudia ,ktorí niečo prežili a vedia o čom je život , no tomu sa zvyklo vravievať , sila sprostáka a pokrytectva.

Vytýka sa tu veľa ,vraj či mi je smutno za bývalým režimom , odpoveď : Nie za režimom za človečenstvom z bývalej doby, aspoň to nekrivili komunisti v rodinách a známych.

Ak ,občania neútočili na ich moc v štáte veru dokonca podporovali pomoc jeden druhému a rodinu.

Neboli pri tom kresťanský no vedeli ľudí spojiť aj proti sebe a v tomto dnes vidím ,silu ich komunistov a teraz v demokracii.

Neviem, ako sa to mohlo takto zmeniť a čo dnes poviem už zajtra ma presvedčí niekto ,nerob to sprav to chytrejšie a vyhovor sa , dôvod sa vždy nájde.

Komunista bol ako som písala vraj , ateista no nikdy sa nesnažil povyšovať nad inými a ba dokonca tam ,kde žil pôsobil ako jeden z ostatných .

Dnes , máme a sme najprv sama ochota vraj budem z celej sily pomáhať dobrej veci a ak by sa niekto našiel ,rád pomôžem aspoň osobou svojou.

Dobre si prosím ,prečítajte výrok nás , po niekoľkých mailoch a správ sa zmení rétorika a už nie som až tak za podporu , pomôcť dobrej veci už len dokázať svoju vysokú vedomosť a nakoniec ak to vybuchne moje správanie ,tak vtedy si spomeniem , prišiel a prichytený som bol , nuž skoro sa stratím v anonymite a prejdem v pokryteckým vyjadrením , stratený čas.

Poznať ľudí a hlavne ich a našu mentalitu ma vždy zaujímalo.

Možno preto ,že som sa snažila na strednej veľa čítať a počúvať dospelých.

Možno , preto že som neverila o sprostosti jedného ku druhému.

Možno ,preto že aj keď s vami nesúhlasím , váš postoj a názor som povinná prijať.

Možno ,preto že som aká som a iná už nebudem.

Možno ,preto že ma takto vychovávali v rokoch komunizmu aj v kresťanskej rodine.

Možno ,preto že blahobyt mi nikdy nič nevravel a nehovoril mi -pane.

Možno ,preto že vždy som mala najprv pred očami človeka ,ktorému ak bolo v mojich silách aj s maličkosťou som sa snažila pomôcť.

Hlavný dôvod ?

Možno ,preto že nikdy neverila v zlo ľudí ale v ich dobro.

A preto som v živote tvrdila a budem tvrdiť , nikdy nemám právo všetkých ľudí čo boli v komunistickej strane -odsúdiť.

Väčšina ,bola veľmi ochotná a dokonca pomohla viac ako dnes mi občania vieme sebe pomáhať.

Že ,som poznala a boli dokonca vo vysokých funkciách a nebáli sa a nehanbili pomôcť ,stretnúť sa , porozprávať aj s nie komunistom.

Veru ,začneme najprv že chceme svojou troškou už prispieť ku dobrej veci a ešte s výrokom ,nemáme sa nechať zastrašiť ,to je cieľom poniektorých , umlčať nás.

My sa nikdy nepoučíme a napriek všetkému aj pri zistení ,že u nás nie je -PRAVICA a ĽAVICA a že pán premiér nemá protivníkov ,no musí sa nejako odlíšiť a po tomto sa znova spojiť a už ťahať aj s pravicou do boja ,

za ich lepšie životy a lepšiu budúcnosť.

Minule som dočítala knihu  v ktorej sa popisovali etapy v živote človeka.

Veľmi poučné aj v dnešnej dobe a práve na dnešnú dobu.

Hoci bola v českom jazyku ,no bolo to poučné a ozaj čo si dovolíme v dobe nikoho a ničoho konať a nechať konať ?

Jeden by povedal ten spisovateľ musel žiť už našu dobu dnešnú, veru noie je to autor ktorého som čítala ešte v mladosti a na intráku  , vždy mal krásne romány a hlavne donútil bez násilia sa zamyslieť čítajúcemu.

Po voľbách , budeme zasa u nás múdrejší a znova veľa z nás bude nadávať , tí ficolízači ,tí takí a takí.

Možno ,len sme pozabudli ,že vlastne to všetko sme MY všetci a žijeme všetci tu ,no ak nám neprekáža , FARIZEJSTVO,URAŽANIE , POKRYTECTVO a všetko s týmito neduhami spolu.

Môžeme sa oháňať diplomami a s jazykovo nabitými vedomosťami ,vždy nás dobehnú tí ,čo sa dostali medzi nás s jednou úlohou nedovoliť povaliť -IMPERIUM bohatým a zbohatlíkom .

Nepochopili sme to a nechcem sa mýliť no ani táto generácia to nepochopí .

To je najväčšia pohroma pre nás občana a -homosepiens- QUO VADIS ?

Nikam ,tam kde ma presvedčia ,bude ti u nás lepšie vykašli sa na nepodstatné osoby !

To je celá podstata ,kam nás chceli dostať a dostali, naši demokrati.

 

 

Nacionalizmus ? TERORIZMUS-do 89-VEC, NEVIDANA . .. .

08.06.2015

Slováci a v minulom režime sa občan nemusel obávať, nacionalistov ,teroristov ,čo a kde sme to dospeli s demokraciou ? Veru, lepšie už bolo a nikdy už nebude a tá zloba a nacionalizmus a terorizmus a -izmus …, budú pribúdať. My postarší si zalovme v pamäti a aké to nám v sobotu večer v televíznej ponuke dávali z Ameriky? Nuž, deti sopľavé z chudobných rodín [...]

Závažné udalosti posledných dní.

02.06.2015

Ozaj vieme ,čo vlastne žijeme a čo bude s nami ? Povstane národ proti národu. V minulom storočí prišli vo vojnách o život miliony ľudí. Jeden britský historik napísal:,,Dvadsiate storočie bolo najvražednejším storočím v celej historii….Bolo to storočie takmer nepretržitých vojen, v ktorom bolo iba málo krátkych období bez toho,aby niekde neprebiehal organizovaný [...]

Chceli sme Západ a Ameriku , máme ju aj s chudobnými a hladujúcimi deťmi.

01.06.2015

Neviem ako chcú a či sa podarí pomôcť u nás uprchlíkom ,no ak západ dá eurá tak potom áno. škoda veľká ,že pre naše deti v dolinách a dedinkách na ústraní nie sú peniaze na pomoc. musia znášať chudobu naplno a v plnej paráde. rodičia nestačia ani pozháňať na platby na kúrenie a vodu. sú to hrozné prípady v rádiu ak výherca 1000eur oznámi redaktorovi ,áno viem [...]

stíhačka F-16

ONLINE: Bývalí piloti: Ukrajina bude pre lietadlá F-16 najnebezpečnejším bojiskom

29.04.2024 06:25

Obloha nad Ukrajinou bude najnebezpečnejším miestom, kde lietadlá F-16 vo svojej histórii operovali, uviedli bývalí americkí piloti pre Business Insider.

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Palestínčania hlásia mŕtvych po izraelských úderoch v Rafahu a na severe Gazy

29.04.2024 06:11, aktualizované: 06:50

Izraelské útoky na domy v Rafahu a v Pásme Gazy zabili viacerých Palestínčanov a mnohých zranili, uvádzajú miestne zdroje.

pellegrini, vila na slavíne

Prezidentské bývanie sa hľadá desaťročia, Pellegrini dedí veľký hriech svojich predchodcov. Čo hovorí úrad a analytik?

29.04.2024 06:00

Bezpečnostný analytik aj Úrad na ochranu ústavných činiteľov uviedli, že vlastné bývanie je potrebné aj kvôli incidentom. Je otázne, či sa budúci prezident Peter Pellegrini bude touto dilemou zaoberať.

Ukrajina, Bohdana

Expert z Ukrajiny: Rozhodujeme sa, či zachránime mestá alebo vojakov

29.04.2024 06:00

Myšlienka predčasných rokovaní o mieri na Ukrajine nie je veľmi populárna, hoci stále viac ľudí v politickom vedení štátu aj vo verejnosti nad ňou uvažuje.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 22
Celková čítanosť: 51927x
Priemerná čítanosť článkov: 2360x

Autor blogu

Kategórie