Založ si blog

Čo dokáže priaznivá správa ministra ?

Šťastný život, sa nám ukazuje v každej správe a doslova každý deň.

Raz nám zvolia najlepšieho občana ,pomedzi najlepších za šéfa kontrolného úradu,neexistoval u nás už lepší.

Zapneme rádio a občanovi sa dostane znova pozitívna správa, sme v úzkom výbere pre automobilku z Anglicka, oznámi nám veselú správu ,pán minister.

Čo,tam potom že už to neplatí a sú už v hre len,ČR a Poľsko,no tá pozitívna správa nás spruží .

Preveziete sa v MHD a vidíte zamračené tváre nás občanov a otočením hlavy sa na vás vyroja usmiaté tváre našich romov, etnikum by nám malo byť vzorom.

Nemajú ,také obydlia a luxusné zariadenie ako m, no predsa sa vedia smiať.

Dokonca sa rozprávajú o všedných veciach a problémoch svojich.

Ozaj, bola situácia v električke , nastúpili manželský pár my gádžovia a sadli pred spoluobčanoch romoch, tu sa celou električkou ozve, keby z nás bolo cítiť pot, kričali by na ste na nás.

Vtedy si uvedomím ,že ozaj my sme zabudli na život ,na všedné veci života a stačia nám správy ,zajtra tiež výjde Slnko,povie slušný občan, politik.

Život je vtedy radosťou ,ak vieme s ním nakladať.

Život ,je dar.

Po vojne sa ľudia delili aj s tým málom ,čo mali .

Chceli sa mať lepšie a preto si dali veľký pozor ,komu dali svoje životy do rúk,aby im vládli.

Nikdy po vojne nemali šancu ,slušný milionár a zbohatlík ,prečo to takto konali naše babky a dedkovia?

Nuž ,zažili tvrdý kapitalizmus a vedeli ,čo to im prinieslo.

Väčšiu biedu a ťažký život na ,lístky a poukážky chudobe,ktorá zbohatlíkom všetko vyrábala no nemala z čoho uživiť rodinu.

Počula som v detstve slovko , ranný kapitalizmus,dodnes to mám uložené v pamäti.

A preto v dnešnej dobe sa nedám využívať tou históriou ,no je to bohužiaľ preto ,že dnes sa to vrátilo a žijeme to.

Tá predstava,že nám netrebalo ani hrôzu vojny a kapitalistov pred xx rokmi a sami občania sme si ich posadili a dokonca pekne poprosili ,vládnite nám , dlho bolo dobre akotak nám a chceme zažiť z tej doby našich starých mám a dedov.

Historia sa vždy opakuje ,je to vraj určitý cyklus v našom živote.

Šťastie a Radosť je to jediné ,čo by sme si ale nemali nechávať brať a rozoštvávať sa medi sebou ,nič nemáme z majetkoch a statkoch ,chudoba sa správala a žila ináč skúsme si to zaloviť v pamäti.

Rómovia nato prišli a nikdy sa nenechajú rozoštvávať a preto prežívajú a veru aj nás sem tam štvú,že s úsmevom na tvári ,to nie je ich chyba,nuž len a len naša .

Nevieme si dať do správy riadenia štátu ,schopných ľudí ale vždy tých čo sa sami chvália a ešte nám oznámia bude tu Automobilka bude lepšie ,občania.

 

Nacionalizmus ? TERORIZMUS-do 89-VEC, NEVIDANA . .. .

08.06.2015

Slováci a v minulom režime sa občan nemusel obávať, nacionalistov ,teroristov ,čo a kde sme to dospeli s demokraciou ? Veru, lepšie už bolo a nikdy už nebude a tá zloba a nacionalizmus a terorizmus a -izmus …, budú pribúdať. My postarší si zalovme v pamäti a aké to nám v sobotu večer v televíznej ponuke dávali z Ameriky? Nuž, deti sopľavé z chudobných rodín [...]

Závažné udalosti posledných dní.

02.06.2015

Ozaj vieme ,čo vlastne žijeme a čo bude s nami ? Povstane národ proti národu. V minulom storočí prišli vo vojnách o život miliony ľudí. Jeden britský historik napísal:,,Dvadsiate storočie bolo najvražednejším storočím v celej historii….Bolo to storočie takmer nepretržitých vojen, v ktorom bolo iba málo krátkych období bez toho,aby niekde neprebiehal organizovaný [...]

Chceli sme Západ a Ameriku , máme ju aj s chudobnými a hladujúcimi deťmi.

01.06.2015

Neviem ako chcú a či sa podarí pomôcť u nás uprchlíkom ,no ak západ dá eurá tak potom áno. škoda veľká ,že pre naše deti v dolinách a dedinkách na ústraní nie sú peniaze na pomoc. musia znášať chudobu naplno a v plnej paráde. rodičia nestačia ani pozháňať na platby na kúrenie a vodu. sú to hrozné prípady v rádiu ak výherca 1000eur oznámi redaktorovi ,áno viem [...]

Joe Biden, kampaň 2024

Biden vtipkoval na Trumpov účet, exprezident mu adresoval štipľavú poznámku

28.04.2024 09:57

Americký prezident Joe Biden na sobotňajšej večeri organizovanej združením spravodajcov v Bielom dome vtipkoval na adresu Donalda Trumpa.

Vzácny desaťdukát, zbierka Václava Brunu

Zbierka mincí českého zubára vyniesla milióny. Kôň doktora Brunu vyhral trikrát Veľkú Pardubickú

28.04.2024 08:30

Draží sa zbierka mincí českého zubára, významného zberateľa aj chovateľa koní Václava Brunu. Už počas prvého dňa vyniesla milióny eur.

mrož, ryba

Poľský turista dostal vysokú pokutu za to, že sa na Špicbergoch príliš priblížil k mrožovi

28.04.2024 07:24

Turista z Poľska pri návšteve nórskeho arktického súostrovia Špicberky dostal pokutu za to, že sa až veľmi priblížil k mrožovi.

Boroďanka, vojna na Ukrajine

ONLINE: Pokračujú tuhé boje o Očeretine. Ukrajina dúfa, že americká pomoc zvráti situáciu na fronte

28.04.2024 07:15, aktualizované: 08:52

Ukrajina očakáva, že zahraničná vojenská pomoc vrátane munície a zbraní pomôže zvrátiť situáciu na frontoch v Bachmute a Avdijivke aj v iných oblastiach.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 22
Celková čítanosť: 51918x
Priemerná čítanosť článkov: 2360x

Autor blogu

Kategórie