Založ si blog

Rozdiel- Života „občana v Socíku“ a v Demokratischen, KOKSO ! !!

Skrátka , mohli nám pripraviť život v demokracii aspoň ,taký ako majú -Nemci,Angličania,Dáni,Holanďania, Norí no všetci čo majú normálny systém -pre občanov ! To som myslela ,že bude mať ,aj náš občan -SLOVAK .

Nebudem sa hadrnkovať ,či stál chlebík v socializme  4kčs -čierný,5kčs -vyrážkový, 6kčs -biely chlebíček ,ako pankúšik.

No to,že vtedy nám naši akože, komunisti vedeli už od narodenia zabezpečiť , slušný život a potom aj zákony v prospech občana a nie proti občanovi.

Berme si také ,fajčenie, popíjanie, veselice, zábavy, výlety, vychádzky do našich lesov, skupinové schádzanie sa u opekaní a varení guláša v prírode.

Dnes ?

O chlebe radšej pomlčím ,ak tomu čo nám núkajú sa môže vravieť chlieb ,tak potom už beriem všetko v demokracii.

Ak, rohlíkom čo nám dnes núkajú v obchodoch sa ozaj -vraví -rohlík ,tak ozaj žijem v inom zriadení ,nie v socializme ,kde sme trvali občania a žiadali cez redaktorov aby boli MASLOVE rohlíky ozaj MASLOVE a to boli -1ks za -0,45 haliera !Zemiak -stál -1kg-0,60kčs-mlieko -2kčs , z tohto mlieka si gazdinka mohla doma spraviť -TVAROH domáci -dnes, NEMOŽNE.-

A teraz ku životu občana vtedy a teraz :

po 1.,

vtedy sa najprv postarali o naše potreby ku spokojnému životu-

po 2.,

najprv prijali zákony pre občana ,ktorý chce pracovať a žiť s rodinou na úrovni-

po 3.,

najprv prijali a dali -hlavne do platnosti zákony –VŠETKY pre ĽUD čiže, nás OBČANOV –

po 4.,

postarali sa cestou vyhlášok o naše deti a to ,mali -detské tábory-letné , jarné školy v prírode aj v zime , no skrátka ešte aj prispeli tí hnusní -komunisti pre všetkých rodičov aj zo slabších rodín-

hlupáci -komunisti -nikdy, nedovolili zdierať robotníka – spraviť si z neho otroka, práce-

Nuž, jedno viem určite prečo padli , no boli strašne ľudský až naivne ľudský – čiže, HLUPI.-

a MY občania ?

Sme boli ,ešte hlúpejší a naivnejší ,že nám budú v demokracii doslova núkať podnikatelia ,tu máš na -cestovanie do zámoria občan.

Tu ,máš na luxus dom, občan.

Tu,máš plat na všetko a dokonca na viac ako si mal a dali ti -komunisti .

Skrátka, dnes som zachytila ,že nám občanom najviac chýba a nutne potrebujeme ku životu -hlavne pre zdravie –

zdražovanie cigariet -nuž, viete vážení spoluobčania ,toto nech hovoria iným a nie nám ,čo vieme -nie naše zdravie -eurá sú dobré do kasy.

Nuž,toto je rozdiel medzi dobou v socializme a teraz, vtedy nám od základných potravín zabezpečili -najprv ZDRAVE a PROSPEŠNE potraviny a nikdy nie ,hnoj a potom sa niekde vo vyhláške starali ,že fajčenie škodí ,no lekári si fajčili v ordináciách a v kúpeľoch ,no všade.

Zistila som prečo sa im to darí ,vedia že ako vtedy aj teraz sú -nefajčiari, ktorých vedia použiť len ak je potrebné -nabrať, eurá do pokladne.

Čo ,už takéto taľafatky sme sa nemuseli unúvať a písať , cez víkend sme už boli a mali program z rodinami a v nedeľu večer -kúpanie a príprava na -pondelok, čo to bolo a už -nebude ?

Na 1.mája som odchytila na SNP -mladého vraj je z KSS a tak moja otázka ,čo robíte teraz vy -spíte ?

Viete ,čo bolo zarážajúce ,že skoro pristúpil k nám starší jeho súdruh a povedal ,pozor vieš že nás sledujú a máme problémy , no vážení ,tak toto je sila .

Ten mladý súdruh sa napriek tomu slušne ozval a povedal ,má pravdu kolega , no viete sme teraz dosť biedne a hlavne zle na tom .

Som -ing. pracujem v banke ako manager .no nedá sa nám pohnúť, je tu veľa spoza mora a mláky ľudí.

Čo, viac vám je potrebné ku takejto priamej reči ? Nič, múdry pochopí a tí ostatní si myslíme ,že to oni sú slabí a nič nekonajú ,nie sú slabí len, tí iní sú -silnejší.

 

Nacionalizmus ? TERORIZMUS-do 89-VEC, NEVIDANA . .. .

08.06.2015

Slováci a v minulom režime sa občan nemusel obávať, nacionalistov ,teroristov ,čo a kde sme to dospeli s demokraciou ? Veru, lepšie už bolo a nikdy už nebude a tá zloba a nacionalizmus a terorizmus a -izmus …, budú pribúdať. My postarší si zalovme v pamäti a aké to nám v sobotu večer v televíznej ponuke dávali z Ameriky? Nuž, deti sopľavé z chudobných rodín [...]

Závažné udalosti posledných dní.

02.06.2015

Ozaj vieme ,čo vlastne žijeme a čo bude s nami ? Povstane národ proti národu. V minulom storočí prišli vo vojnách o život miliony ľudí. Jeden britský historik napísal:,,Dvadsiate storočie bolo najvražednejším storočím v celej historii….Bolo to storočie takmer nepretržitých vojen, v ktorom bolo iba málo krátkych období bez toho,aby niekde neprebiehal organizovaný [...]

Chceli sme Západ a Ameriku , máme ju aj s chudobnými a hladujúcimi deťmi.

01.06.2015

Neviem ako chcú a či sa podarí pomôcť u nás uprchlíkom ,no ak západ dá eurá tak potom áno. škoda veľká ,že pre naše deti v dolinách a dedinkách na ústraní nie sú peniaze na pomoc. musia znášať chudobu naplno a v plnej paráde. rodičia nestačia ani pozháňať na platby na kúrenie a vodu. sú to hrozné prípady v rádiu ak výherca 1000eur oznámi redaktorovi ,áno viem [...]

Najvyšší správny súd, budova

Opozícia žiada zasadnutie výboru ku kontrole rezortu spravodlivosti na Najvyššom súde

26.04.2024 15:28

Predseda výboru Miroslav Čellár reagoval, že zatiaľ podanie opozičných poslancov neeviduje. Ak ho dostane, výbor zvolá.

Vuong Dinh Hue

Komunista dobrovoľne odstúpil z postu šéfa parlamentu. Hue „porušil stanovy strany“

26.04.2024 15:02

Vuong Dinh Hue je ďalším popredným vietnamským činiteľom, ktorý prišiel o funkciu v rámci prebiehajúcej protikorupčnej kampane.

čaputová

Čaputová sa na záver úradovania v Košiciach stretla s Schusterom

26.04.2024 14:08

Súčasťou jej piatkového programu bola aj diskusia so študentmi žurnalistiky a politológie Filozofickej fakulty Univerzity P. J. Šafárika o význame slobodných médií pre demokraciu.

Fico, Kmec

Peniaze z plánu obnovy môžu byť podľa Fica štartom veľkých modernizačných programov

26.04.2024 13:54

Premiér Robert Fico to uviedol po pracovnom stretnutí s podpredsedom vlády SR pre Plán obnovy a odolnosti a využívania eurofondov Petrom Kmecom.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 22
Celková čítanosť: 51883x
Priemerná čítanosť článkov: 2358x

Autor blogu

Kategórie