Založ si blog

Štátnicky príhovor občanom Anglicka, jej výsosťou kráľovnou Alžbetou, máme sa všetci, čo učiť.

Historia , nikdy neklame a kto sa nepoučí z nej ,zle dopadne.

Či ,už je to jedinec alebo , národ .

Excelentný ,štátnicky bol dnes príhovor svojím občanom Anglicka ,kráľovnou.

Zhrnula to do niekoľkých minút a povedala všetko , že dane do zdravotníctva zo mzdy Angličan nebude platiť, lekári budú už aj cez vikend musieť byť pripravení ,na pacienta.

Mzdy a dôchodky musia byť neustále na úrovni aby si ,aj dôchodca užil v starobe a rodiny prežili slušne život.

Referendum ,bude vypísaný a nevidí v tom nič zlého ,nech už sa rozhodne Anglický národ akokoľvek, či vystúpi alebo ostane v EU.

No,skrátka ozaj stačilo niekoľko minútové oboznámenie výsosti pre občanom štátu ,čo sa bude a čo sa koná u nich v štáte.

Jeden by povedal ,že prečo to tam ide a u nás nie ?

Nuž, asi to stále máme nastavené na princípe ako v zábavnom programe -neb.pána Ivana Krajíčka , z úsmevom nám v rokoch 80tich oznámil ,že keby nám Japonci utekali oproti ,nedobehneme ich.

Po dnešnom pozeraní príhovoru ,excelencie musím alebo chce sa mi povedať ,keby nám Angličania utekali oproti ,nedobehneme ich.

Na mnohé výstupy aj na tomto portáli ,že s politikmi to nie je orechové len toľko ,nezavádzajte a nerobte z politikov všetkých ,strašiakov pre občana.

Ono ,Slováci podľa zážitkov starých ľudí , určite v každej rodine ste to mnohí počuli , mali aj výborne pronárodných buditeľov v politike a v cirkvi.

Napríklad taký ,farár J.Tiso, ako pomohol a zachránil väčšinu Slovenského národa pred pohromou.

Už,počujem zapredal sa fašistom ,nuž áno no na prvom mieste bol náš Slovenský národ a ten si uchránil.

Možno ,nám bude potrebné nájsť takého národovca a postaviť ho do čela národa, po slovách kráľovny Alžbety som si skoro istá ,tou potrebou pre náš národ.

Nemusí sa páčiť všetkým a nemusia ho mať radi všetci ,no stačilo by povzbudiť a hlavne prebudiť v našom národe som Slovák.

Po niekoľkých článkoch v novinách pred časom som nadobudla dojem ,čo ak ďalším takýmto našim buditeľom národa je ozaj poslaný a poverený pre nás pán Kotleba ?

Ono ,vraví sa najprv je potrebné sa vedieť postarať o svoj národ aby vedel politik potom ,pomáhať nezištne aj cudzím.

Ľudová strana pána Kotlebu ma evokuje ku historii o prezidentovi J.Tisovi , počas jeho vládnutia národ sa mal dobre a rozkvital do krásy.

Skúsme si zaloviť v pamäti našej a hlavne vedieť počúvať aj iných cudzích politikov a veličenstvá ako svoj národ najprv ochránia od zlého ,dajú im dostatočné mzdy a všetko ku životu ,no a potom aj na vonok pomáhajú.

Fakt ,poučný a pre mňa veľmi poučný príhovor Anglickej kráľovny Alžbety ku jej celému národu a občanom ,čo žijú v Anglicku.

Kedy a budeme aj my na úrovni občanov , mal dať a dal nám ten ktorí politik ?

Netreba si dať do popredia štátu človeka ,ktorí ide v stopách prvého prezidenta Slovákov?

Fakt ,tú sumu o najnižšej mzde si radšej nájdite vy ,čo oznámila kráľovna v prejave ,pre nás je to ako v rozprávke snov a prianí.

Nacionalizmus ? TERORIZMUS-do 89-VEC, NEVIDANA . .. .

08.06.2015

Slováci a v minulom režime sa občan nemusel obávať, nacionalistov ,teroristov ,čo a kde sme to dospeli s demokraciou ? Veru, lepšie už bolo a nikdy už nebude a tá zloba a nacionalizmus a terorizmus a -izmus …, budú pribúdať. My postarší si zalovme v pamäti a aké to nám v sobotu večer v televíznej ponuke dávali z Ameriky? Nuž, deti sopľavé z chudobných rodín [...]

Závažné udalosti posledných dní.

02.06.2015

Ozaj vieme ,čo vlastne žijeme a čo bude s nami ? Povstane národ proti národu. V minulom storočí prišli vo vojnách o život miliony ľudí. Jeden britský historik napísal:,,Dvadsiate storočie bolo najvražednejším storočím v celej historii….Bolo to storočie takmer nepretržitých vojen, v ktorom bolo iba málo krátkych období bez toho,aby niekde neprebiehal organizovaný [...]

Chceli sme Západ a Ameriku , máme ju aj s chudobnými a hladujúcimi deťmi.

01.06.2015

Neviem ako chcú a či sa podarí pomôcť u nás uprchlíkom ,no ak západ dá eurá tak potom áno. škoda veľká ,že pre naše deti v dolinách a dedinkách na ústraní nie sú peniaze na pomoc. musia znášať chudobu naplno a v plnej paráde. rodičia nestačia ani pozháňať na platby na kúrenie a vodu. sú to hrozné prípady v rádiu ak výherca 1000eur oznámi redaktorovi ,áno viem [...]

Russia Putin

Prepych a pád Putinovho generála. Aký luxus si užíval a ohrozí jeho škandál ministra obrany?

27.04.2024 06:00

Timur Ivanov protekčne prideľoval zákazky podnikateľovi, ktorý mu na revanš bezplatne postavil vilu a zadarmo obnovil nehnuteľnosť z 19. storočia.

Ondrej Lunter, župan, Michal Urda, primár, Martin Caudt

„Pľúciarov“ je zúfalo málo: Pacienti čakajú mesiace a čoraz viac ich zostáva úplne bez lekára

27.04.2024 06:00

Podľa posledných údajov NCZI na Slovensku 163 pneumologických a ftizeologických ambulancií, teda 303 lekárov a sestier, vybavilo za rok 763 709 návštev pacientov.

koláž, fotky, mReportér

Známe kúpeľné mesto je pýchou Slovenska, ale aj ikonický vodopád, pri ktorom nakrúcali seriál, ktorý milujú milióny ľudí

27.04.2024 05:00

Toto sú najlepšie videá týždňa, ktoré zachytili naši mReportéri.

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 22
Celková čítanosť: 51886x
Priemerná čítanosť článkov: 2358x

Autor blogu

Kategórie